Best Value, vertrouwen óf wantrouwen ?Begin datum: 26-sep.-2018 10:00
Eind datum: 26-sep.-2018 14:00
Kosten: 27.50
Locatie: InQuest, stadhouderslaan

Wegens succes in Tilburg in februari j.l, dit keer ook in Den Haag! 


Workshop woensdag 26 september, InQuest Stadhouderslaan 7, Den Haag 

Deelname:  € 27,50


Sinds de introductie in Nederland -in 2010- is er al veel over gezegd en geschreven: Best Value Procurement. Overgewaaid uit Amerika, waar grondlegger Dean Kashiwagi zijn methodiek midden jaren ’90 ontwikkelde. Een absoluut succesverhaal in Amerika, waar ze tot dan toe alleen nog gebruik maakten van ‘lowest bid’ tenders. Want in Amerika is er geen Europese richtlijn waaraan men zich moet houden.

In Nederland hebben we ons wél te houden aan een juridisch kader. Een kader dat al snel leidde tot kritische vragen als het om Best Value Procurement ging: is het houden van interviews te subjectief? Hoe gaan we om met eisen en wensen? En is de voorgenomen –en daarmee ook de definitieve- gunning vóór of na de concretiseringsfase?

Best Value Procurement begint steeds beter binnen de kaders te passen sinds het is opgenomen in de Gids Proportionaliteit. En de P van Procurement? Die laten we inmiddels weg. Want wanneer de principes alleen tijdens de inkoopfase worden toegepast wordt de plank immers finaal misgeslagen. Dus spreken we steeds vaker over Best Value. Maar daarmee zijn de alom bekende hybride vormen nog geen halt toegeroepen. Hybride vormen van Best Value zorgen voor verschillen van inzicht, ontbrekende informatie en elkaar wantrouwende partijen.

Best Value moet een paradox –het stellen van minimumeisen leidt tot het maximale dat een leverancier zal bieden- doorbreken. Maar als Best Value niet de beste value oplevert omdat het onjuist wordt toegepast, wordt Best Value op zichzelf dan niet een paradox? Vertrouwen op de expertise van je expert kan namelijk snel omslaan in het wantrouwen ervan.

InQuest – onderdeel van Actosgroep- organiseert samen met bidmanager Helen Goutier (Hago Nederland) een interactieve workshop waarbij we gaan achterhalen waar de expert tegenaan loopt bij het maken van zijn inschrijving. We achterhalen ook waar de inkopende partij tegenaan loopt bij de beoordeling ervan. De ontstane gaps proberen we te dichten met een creatieve en out-of the box denksessie. Welke oplossingen zou een crimineel bijvoorbeeld gebruiken als hij zijn zaken niet vertrouwt?

Wanneer:  26 september 2018

Waar:  InQuest, Stadhouderslaan 7 Den Haag 

Planning

  • 10.00 – 10.15: opening
  • 10.15 – 11.00: introductie BVP en de bedoeling ervan
  • 11.00 – 11.30: waar lopen we tegenaan in Best Value?
  • 11.30 – 12.30: casussen
  • 12.30 – 13.00: lunch
  • 13.00 – 14.00: creatief denken en wrap-up

Aan de workshop kunnen maximaal 12 personen deelnemen, dus schrijf jezelf snel in! Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen. Graag je naam en bedrijf vermelden.


Workshopleider: Helen Goutier, Hago Nederland BV

helen2.jpg#asset:12870

Helen heeft ervaring opgedaan met tendermanagement bij verschillende facilitaire bedrijven en is sinds juli 2014 manager Tenderdesk bij Hago Nederland BV,  de Schoonmakers van Nederland.

De combinatie van creativiteit, analytisch denken, commercieel inzicht en strategiebepaling binnen wettelijke kaders maakt tendermanagement voor mij een uitdaging. Naast persoonlijke en professionele groei, streef ik ernaar om mensen te verbinden en mensen te laten werken vanuit hun sterke punten, wat leidt tot meetbare bijdragen aan organisaties.”

Helen heeft haar MSc in Business and Management afgerond aan de Universiteit van Plymouth (Verenigd Koninkrijk) en haar BSc in Commerce in Nederland. Specialisatie in Marketing en Best Value Procurement.

Meer informatie:Info@inquest.nl

Velden met een * zijn verplicht
2018 © InQuest onderdeel van de Actos Groep - Algemene voorwaarden - Webmail - Privacy - Medewerkers
Webdesign & ontwikkeling door Webtraders